Две трети от летовниците, използвали услуги на  Томас Кук (Thomas

...
Две трети от летовниците, използвали услуги на  Томас Кук (Thomas
Коментари Харесай

Операция Матерхорн - две трети от британските летовници на Томас Кук вече са вкъщи

Две трети от летовниците, употребявали услуги на   " Томас Кук " (Thomas Cook) сега на банкрута на туроператора преди седмица, са се завърнали у дома към днешния ден, съобщи Франс прес.

Същевременно шефът на английската компания се отбрани през вчерашния ден пред медиите в Обединеното кралство.

Около 106 000 британци бяха репатрирани в границите на интервенция " Матерхорн " на Службата за гражданска авиация (CAA) на Англия от 150 000-те души, възползвали се от услугите на   " Томас Кук " за полети или настаняване все още на банкрута.

Операцията по връщането вкъщи на туристите е най-голямата, проведена в спокойно време от английските управляващи, и ще продължи до 6 октомври с общо над 1000 планувани полета, разяснява Българска телеграфна агенция

Освен това шефът на компанията Петер Фанкхаузер се отбрани през вчерашния ден пред английските медии за дейностите си отпред на компанията и за високите заплати, които той и другите топ ръководители са получили през последните години.

" Направих всичко по силите си, с цел да спася компанията ", съобщи той пред " Дейли мейл ", въпреки да изрази схващане към " гнева " и " разочарованието на сътрудниците си "

След банкрута се ускориха рецензиите, най-много от политическите среди, против сумата от общо близо 20 милиона английски лири (22,5 милиона евро), получени през последните години от ръководители на   " Томас Кук ", измежду които е и Фанкхаузер.

Министърът на превоза на Англия Грант Шапс прикани също по този начин за връщане на получените бонуси.

Попитан от " Дейли мейл " за получените персонално от него 8,3 милиона лири, Фанкхаузер отговори, че половината от тях са били акции, които не е докоснал и към този момент не костват нищо. Той акцентира, че нивата на заплащане не са били прекомерни спрямо тези на други ръководители на компании от показателя FTSE 250.

Фанкхаузер твърди, че до последно е очаквал държавна интервенция за избавление на компанията.

" Те не пожелаха да основат казус ", разяснява той. В друго изявление за " Сънди таймс " съобщи, че единствено е желал заем, която е щял да бъде употребен само като гаранция " при най-лошия сюжет ".

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР